Nato ut ur Sverige

Idag blir Sverige värd för en stor NATO-övning. I Norrbotten ska övningen ”Loyal Arrow” pågå fram till den 16/6. Det är en historisk händelse, aldrig tidigare har en sådan här övning genomförts i ett icke-medlemsland. I och med att regeringen har upplåtit Norrbotten som övningsplats för NATO, så är det uppenbart att vi idag står så nära militäralliansen som man kan göra utan att vara medlem. Jag har skrivit om Sverige och Nato tidigare, t.ex. här och här. Idag skriver miljöpartisten Peter Rådberg bra om varför den här övningen är oacceptabel. På rikstinget för ett par veckor sedan, togs ett uttalande om övningen. Ung Vänster är motståndare till övningen och den smyganslutning till NATO, som den är en del av. Vi kommer att delta i protester ordnade av nätverket NATO ut ur Sverige, som vi är en del av. Den 13 juni ordnar nätverket en demonstration i Luleå. Ni som har möjlighet – delta! Alla andra, skriv på namninsamlingen ”Stoppa natoövningen”.

Det finns 3 kommentarer till “Nato ut ur Sverige”

 • Anonymous skriver:

  Snarare Sverige in i NATO…äntligen!

 • Anonymous skriver:

  Aldrig i livet. Dom som vill kriga varsegod, det är inget som hindrar er! Stick iväg till Irak! Men ni ger fan i att tvinga oss andra. Inga liksäckar till Sverige tack!

 • neon skriver:

  …som om sverige nånsin vart neutralt. Vi har ju sen urminnes tider kyss rumpa åt endera ena hållet och endera andra hållet.

  Enda anledningen att inte vara med i någon militärallians är om man anser att sverige är så totalt ointressant så att det aldrig ever skulle finnas någon som skulle vilja invadera oss, oavsett om vi pratar krig med pikadoler eller krig i cyber-rymden.

Skriv en kommentar