Regeringen är ovillig, inte okunnig

Idag presenterar försäkringsbolaget If en rapport som visar att fler än vad tionde av alla unga har fått säga nej till ett jobb eller en utbildningsplats för att de inte har kunnat hitta någonstans att bo. Ung Vänsters ordförande Stefan Lindborg om rapporten:

− Vi tillhör en generation som etablissemanget bestämt sig för att utnyttja till max och strunta i hur det går för. Det har länge varit tydligt att bostadsbristen är ett problem för unga, men istället för att göra något åt den har regeringen valt att sänka skatterna.

Bostadsminister Stefan Attefall säger att han vet bostadsbristen är mycket allvarlig, och att regeringen kraftsamlar för att ta tag i situationen.

− Det där är inget annat än tomma ord, den borgerliga regeringen har sett till att byggandet av hyresrätter minskat radikalt. Det som skulle behöva göras är att bygga många, billiga hyresrätter, och det har regeringen visat i handling att man inte är intresserad av, avslutar Lindborg.

För mer information:
Tove Liljeholm, pressekreterare, 073-669 17 34, tove.liljeholm@ungvanster.se

Det finns en kommentar till “Regeringen är ovillig, inte okunnig”

  • Tor-Leif skriver:

    Ja bostadsbrist var det redan när jag var ung.Det är besvärligt och helt vansinnigt när ungdomar mâste tacka nej till ett arbete p.g.a bostadsbrist.Ja jag hâller med om att det behövs fler bra och billiga hyresrätter.Regeringen är inte intresserade av nâgra andra människor än det som har det bra.Regeringen är intresserad av människor som har râd att köpa bostadsrätter.
    Men det är inte bara unga som har problem att finna en billig och bra hyresrätt.

Skriv en kommentar