”Smalare men vassare” – bullshit!

Slutligen kom debatten in på det jag tycker är själva kärnfrågan, eller det som i alla fall borde vara det: hur mycket makt ska EU ha? Hur mycket beslutanderätt ska vi flytta från vår folkvalda riksdag till ett byråkratiskt, snårigt, mycket, mycket mindre demokratiskt EU? Här blir det tydligt hur den utbredda EU-skepsisen bland svenska folket tvingar alla partier att försöka framstå som EU-kritiker. Det är precis som Sören Wibe just sa: ”När vi närmar oss ett EU-val, då blir alla EU-kritiker”. Samtidigt röstar samma partier igenom Lissabonfördraget, som flyttar ännu mer makt från oss till unionen, som innebär att vi förbinder oss att upprusta och ingå en militärallians med de övriga i unionen, som återigen slår fast den fördragsfästa marknadsliberala politiken. Det är hyckleri och oärlighet rakt igenom från EU-förespråkarnas sida.

Det finns en kommentar till “”Smalare men vassare” – bullshit!”

  • Anonymous skriver:

    Mindre demokratisk än Sverige?

    Jaha ni menar att de t.ex. avlyssnar sina medborgare därborta. Dvs via media som Internet. Ni menar kanske också att ord ska vara fria…

    Jag förespråkar Lissabonfördraget och byråkrati, jordbrukstöd och lagar som begränsar vår frihet. Fy faan för svenska politiker i allmänhet och skitsnackare i synnerhet.

    Vad fan spelar det för roll om man är marknadsliberal eller socialist om man ändå bara använder det för att begränsa individen. Socialisering ger rätten åt myndigheten och liberalisering ger rätten åt företag… same shit but different. Europa har aldrig varit speciellt bra på demokrati om jag får säga det… inte heller Sverige.

Skriv en kommentar