Ung Vänster "firar" 4 juli med kritisk rapport

Idag infaller USA:s nationaldag, under den pågående Almedalsveckan i Visby. I samband med Ung Vänsters deltagande i denna släpps en rapport om den svenska utrikespolitikens kursändring. Bara under den senaste veckan har situationen ställts på sin spets, menar Ida Gabrielsson, ordförande för Ung Vänster:

– De senaste händelserna i Palestina aktualiserar på ett brutalt sätt behovet av en självständig och värdig svensk utrikespolitik. Numera är det väldigt tydligt att den svenska regeringen såväl sluter upp bakom USA:s krigspolitik, som visar en förbluffande flathet i frågan om palestiniernas rätt till ett värdigt liv.

– Ett exempel på detta är att Göran Persson valde att inte beröra situationen i Palestina med ett ord under sitt tal här i Visby, trots att situationen är mer än akut just i dagarna, säger Ida Gabrielsson.

I samband med att Ung Vänster släpper rapporten, "Dags för en värdig utrikespolitik", så kommer en paneldebatt om utrikespolitiken att arrangeras. I panelen kommer Ida Gabrielsson att debattera med Fredrik Malm som är ordförande i Liberala Ungdomsförbundet samt en representant från SSU.

Du kan ladda ner rapporten här.

För mer information kontakta följande personer på plats i Almedalen:

Ida Gabrielsson, ordförande Ung Vänster.
Tfn: 073- 824 12 13
Joel Phalén, informationsansvarig.
Tfn: 070- 666 98 97
Jonas Lindberg, vice ordförande Ung Vänster. Tfn: 070- 400 34 13

Det finns ingen kommentar än, bli först!

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39