Varning för Blatterea

Är det någon som kommer ihåg denna pinsamhet?


Nu kommer verkligheten ikapp. McDonald, Burger King och Max anlitar städfirmor som betalar svarta svältlöner till utländska gäststudenter.

Vilka säger att facket inte behövs? Vilka vill ha arbetskraftsimport för lite mer desperat arbetskraft att exploatera? Vilka säger ”Mobba inte McDonalds”?

Svar: Se bild.

Det finns ingen kommentar till “Varning för Blatterea”

 • Kunde de inte jobbat kvar på McDonalds? Ett toppenföretag som förespråkar precis den typ av lönenivåer, arbetsklimat och fackligt aktiv personal som dessa fyra personer förespråkar.

 • Anonymous skriver:

  Pinsamt att arbeta på McDonalds? Typisk arbetarförakt, tyrannerna i Moskva hade varit stolta över UVs Politbyrå.

 • Pasquale skriver:

  En annan anledning till att ingen liberal säger ett pip är ju för att de vill ha det så här…

  Inga fack som jiddrar, inga jobbiga lönekrav, lätt att kicka folk som jävlas, man har full kontroll över ägandet för såväl företaget som personalen och man tjänar en sjuhelvetes massa pengar på det här.

  Att det inte är så bra för de som arbetar där är ju en annan femma…

 • Anonymous skriver:

  Hetsa lite mera på era motståndare!

  Lönenivåer bestäms av facket, your morans!

 • Anonymous skriver:

  Jag tillhör dom som tycker att det är helt ok att man jobbar för så här låga löner.

  Att vi chockeras av lönenivån beror ju på att vi har rätt till en massa bidrag som tryggar vår försörjning utan att vi behöver arbeta. De som inte har rätt till dessa bidrag, som diskrimineras av trygghetssystemet; varför kan inte dom själva få avgöra om dom vill eller inte vill arbeta till dessa låga löner.

  Arbetsgivaren tvingar inte någon att jobba, det gör dom frivilligt. Sammanhanget i vilket dom gör det valet bestäms av våra politiker. Slavdrivaren i det här fallet är staten, eftersom det är staten som gör dessa människor utsatta. Socialdemokratisk politik diskriminerar. Det blir inte bättre av att man försöker skylla på dom som jobbar underifrån för att bryta diskrimineringen.

 • Nicklas Eriksson skriver:

  Anonym som kallar folk idioter men inte kan stava till det(patetiskt), du har fel i allt.

  Lönenivån ”bestäms” inte av facket. Den förhandlas fram mellan facket och arbetsköparen.

  Det är lika patetiskt att höra köttclown inc. och deras kollegor försvara sig med att de ”inte visste” och bara köpte tjänsten. De har ett ansvar enligt mbl att förhandla entreprenörer och hade de gjort det hade facket tagit reda på vad det var för ett slavhandlarföretag. Bort med skiten!

  PS: Jag kan slå vad om hur mycket som helst att anonym precis här ovan inte arbetar för de här pengarna själv utan bara tycker det är okej att andra gör det.

  Sen bevisar han rätt bra hur falsk liberal teori är när han säger att ”arbetsköparen inte tvingar någon att jobba”. Det går ju bra för en rik liberal som har allt förspänt, men mindre bra för en fattig arbetare som har att välja mellan löneslaveri och att vara mått eller ”frihet” och att svälta och bli bostadslös.

  Man har inget val. Liberalism är fint i teorin och så, men fungerar inte i verkligheten.

 • Anonymous skriver:

  jaha.. det är ju bra att ni sitter på sidan av och hoppas på att facken ska göra något. men om arbetsrätten hotas vilka kommer säga ifrån då? inte kommunal iaf..
  sluta klanka ner på fackföreningar som faktiskt organiserar folk!!

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39