Hem / Blogg / Läs Ali Esbati på SVT debatt

Läs Ali Esbati på SVT debatt

23 september, 2009

Läs Ali Esbati på SVT Debatt, om sambanden mellan FrP, SD och Allians för Sverige.

Och i Sverige? Det är visserligen inte ointressant att Fredrik Reinfeldt verkar beredd att regera med SD som en del av sitt parlamentariska underlag. Men det är betydligt viktigare att högeralliansen själva prövar högerpopulistiska grepp.

Kristdemokraternas självpåtagna underdogposition i det senaste, utspelet om “verklighetens folk” (ett begrepp hämtat från Ny Demokrati) som inte får vara i fred för abstrakta konstnärer och mäktiga genuspedagoger, kunde ha skett på direkt ordination från Frp.

Att det flankeras av Timbros medieinstitut, som slår ett slag för hemmafrun och sedan gnäller över “intolerans” från “tyckareliten”, kompletterar bilden. Moderaternas medvetet misstänkliggörande utspel om “kontrakt” för “svenska värderingar” kommer som ett brev på posten när den ekonomiska politiken inte direkt gett resultat att hänga i julgranen.

Och det är inte så konstigt att Frp-företrädarna i sin artikel hyllar Nyamko Sabuni för hennes integrationspolitik, när den har byggt på dubiös rapportskrivning och stigmatiserande ryktesspridning.

Det är viktigt att inte stirra sig blind på SD. Det är Alliansen som förstått att den har saker att lära av Frp.

Läs här.