Hem / Pressmeddelanden / All kärlek är lika rätt

All kärlek är lika rätt

26 oktober, 2005

”Inte en dag för tidigt!” Så kommenterar Anna Herdy, ledamot i Ung Vänsters förbundsstyrelse, att kyrkomötet beslutat att införa välsignelse av partnerskap i kyrkoordningen.

– Allas kärlek är lika rätt, säger Anna Herdy. Därför är kyrkomötets beslut ett steg i rätt riktning och en tydlig markering mot konservativa och homofobiska krafter inom kyrkan, menar hon.

ändå är Anna Herdy kritisk till att samkönade relationer fortfarande inte jämställs med heterosexuella. Ung Vänster kämpar för en könsneutral äktenskapslagstiftning, som inte gör skillnad på kärlek och kärlek.

– Jag ser ingen som helst anledning att ha en ceremoni för vigsel av olikkönade par, och en annan för välsignelse av samkönade par. Samtidigt är inte det civila samhället bättre, eftersom det också är olika lagstiftning för äktenskap och partnerskap, tycker Anna Herdy.

– Jag hoppas att riksdagen antar vänsterpartiets förslag om en könsneutral äktenskapslagstiftning. Två människor som vill gifta sig med varandra ska få göra det, oavsett vilket kön personerna i relationen har, avslutar Anna Herdy.

För mer information, kontakta
Anna Herdy, 073-593 33 86