Hem / Blogg / Bloggduell om slutdebatt

Bloggduell om slutdebatt

4 juni, 2009

Nu ska det bloggduelleras igen. Även ikväll är det Aftonbladet som bett mig kommentera debatten på SVT:s Agenda. Den här gången är det CUF-ordföranden Magnus Andersson som står för det andra perspektivet. Det blåa, det EU-positiva. Han hoppas på debatt om klimat, fred, integritet och arbetsmarknad. Låter bra för min del, på inget av de områdena har vi inom vänstern något att skämmas för. Tvärtom. Enligt naturskyddssföreningen får Vänsterpartiet högsta betyg när det gäller miljörbetet i EU. (V) är det parti som är mest kritiskt till EU:s militariseringsplaner. Det är våra parlamentariker, i riksdagen och i EU som starkast värnar den personliga integriteten, mot fildelarjägare och övervakningsivrare från andra partier och det är Vänsterpartiet som kräver att alla som jobbar i Sverige ska ha lön enligt kollektivavtal, inte enligt ursprungsland. Så Magnus önskefrågor blir alldeles utmärkta, även för min del.

Jag har varit lite neggo vid de tidigare debatterna som jag har bloggat om. Klagat och haft mig på upplägg och trötta debattörer. Jag tror dock att det kan bli bra ikväll. Det är partiernas toppkandidater som ska debattera, och det är alltid roligt att lyssna på Eva-Britt Svensson tycker jag. Hon är en imponerande kvinna, som gör ett hästjobb i parlamentet, bland annat kring jämställdhet och frågor om integritet och Internet.

Jag återkommer när debatten dragit igång. Ses!