Hem / Pressmeddelanden / Bura in Jaldung!

Bura in Jaldung!

25 november, 2004

Den förre polischefen Håkan Jaldung som har gjort sig skyldig till frihetsberövande och grovt tjänstefel i samband med EU-toppmötet i Göteborg har i hovrätten frikänts från alla anklagelser. Därmed har något sensationellt hänt i det svenska rättsystemet. Det är numera fritt fram för ordningsmakten att ockupera skolor, inringa dom med containers och neka människor från att komma ut. Vid eventuella efterspel kan den ansvariga dels skylla ifrån sig allt ansvar men också hänvisa till att människorna som spärrats in endast har inbillat sig vad de har varit med om. Detta varvat med lite ryggdunkande med övriga polischefer och domare och ett frikännande är garanterat.

Efter Göteborgsdemonstrationerna har domarna haglat över en mängd demonstranter. åklagare har lekt tappra filmregissörer och klippt och klistrat för att få bevis att verka trovärdiga. SMS-meddelanden med uppmaningar att bege sig till olika platser tas som intäkt för terrorism. Det är skrattretande men tyvärr en gällande praxis.

Det högsta hönset inom polisen under EU-toppmötet, Håkan Jaldung, är idag på fri fot. Vi vill därför sända ut en varning. Har du oturen att stöta på Håkan Jaldung på gatan – ring genast Europol. Håkan Jaldung är en samhällsfara. Om det är fritt fram för honom att frihetsberöva dig så är det hög tid att frihetsberöva Håkan Jaldung. Bura in honom och låt honom skaka galler!

Ung Vänsters verkställande utskott 041126