Hem / Pressmeddelanden / Centern bluffar igen

Centern bluffar igen

20 april, 2006

Centerpartiet lägger ännu ett förslag på försämringar och ökad otrygghet.
Med förevändningar om att AMS ska få konkurrens och prestera bättre, så vill man nu konkurrensutsätta arbetsförmedlingen och införa en bonus för de som förmedlar jobb åt en arbetslös ungdom.

– Nu menar Maud Olofsson inte bara att man ska kunna sparka ungdomar hur som helst om att dom ska vara rättslösa på arbetsmarknaden. Hon menar att arbetslösheten skulle minska om man låter företag göra vinst på ungdomars behov av att få ett jobb, säger Ida Gabrielsson, ordförande Ung Vänster.

– Centerns förslag används för att släta över att dom egentligen inte vill minska arbetslösheten. I stället vill man ha ökade vinster för företag, osäkrare anställningstrygghet, sänkta sjukersättningar vilket leder till att man tar jobb till sämre lön, fortsätter Gabrielsson.

– För att man ska kunna minska ungdomsarbetslösheten så måste man skapa fler jobb. Ung Vänster och Vänsterpartiet kräver minst 200 000 nya jobb i offentlig sektor. Det är något som på riktigt skulle minska arbetslösheten i det här landet, avslutar Ida Gabrielsson.

För mer information, kontakta Ida Gabrielsson:
0738 24 12 13, [email protected]