Hem / Blogg / Dagens islamofob

Dagens islamofob

5 juli, 2007

Det är när man läser sånt här som man blir riktigt mörkrädd. Hanne Kjöller får alltså på ledarplats i Dagens Nyheter skriva bl.a.

”Hur illa jag än tycker om Jyllands-Posten, hur illa jag än tyckte om karikatyrerna och hur väl jag än inser att det inte är någon slump att just nationalistiska Jyllands- Posten valde att håna just muslimerna så beundrar jag i dag Anders Fogh Rasmussens hårdnackade hållning. Han valde att inte klappa muslimerna på huvudet, att inte säga stackare – ni förstår inte bättre, så kom in och drick en kopp varm choklad med mig.

Någon gång, någonstans måste Sverige i likhet med andra västländer försöka besvara frågan vad vi ska göra med konventionsflyktingar som inte kan avvisas men som aldrig kommer att bli några demokrater, utan som tvärtom använder västvärldens frihet för att planera och organisera andra människors ofrihet. Vad ska vi göra när terrorister, muslimska eller andra, knackar på dörren och med hänvisning till Genèvekonventionen och risken för tortyr i hemlandet vill slå ned sina bopålar i den svenska myllan?”

Det är tydligt att Ung Vänsters kampanj ”Stoppa rasismen” är nödvändig. Länkar till en lite längre text här som jag skrivit tidigare i ämnet.

Känns också särskilt intressant idag att läsa DN:s egen beskrivning om ledarens funktion.