Hem / Blogg / Det ska böjas i tid

Det ska böjas i tid

11 september, 2009


Där jag bor finns ett stort köpcentra. Golvet därinne är för tillfället dekorerat med hundratals barnteckningar. Jag har sett dem, men inte lagt märke till vad de föreställer. Men igår föll min blick på en av bilderna. Den var blå, med gula stjärnor på. Med barnslig text stod det skrivet “I love Europe”. Lite konstigt tänkte jag, innan jag lade märke till ytterligare en EU-flagga. Och en till. Och en till. Jag lyfte blicken och insåg att jag promenerade på en väg av EU-propaganda, tecknad av kommunens skolbarn. Tydligen är det ett projekt med anledning av sveriges EU-ordförandeskap, som ska öka knoddarnas intresse för EU. Jag får en lite obehaglig känsla i magen av projektet.

Desto gladare blev jag därför av den här lite, ska vi säga, oppositionella bilden.


(Bildtext: “Fredrik Reinfeldt”)