Hem / Pressmeddelanden / DN:s baklängesräkning stämmer inte

DN:s baklängesräkning stämmer inte

20 juni, 2005

DN har idag presenterat en uträkning av vad de säger är Ung Vänsters faktiska medlemsantal, baserat på en påstådd medlemsinrapportering av 56 medlemmar från Jämtlandsdistriktet inför kongressen 2003.

– DN-artikeln bygger på en enda siffra från Jämtland som enligt våra inrapporteringar inte stämmer. Deras försök till baklängesräkning blir därför helt felaktig. kommenterar Ung Vänsters förbundssekreterare Clara Norberg Averbo.

DN:s ”avslöjande” bygger på gamla uppgifter som redan figurerat i pressen. Ung Vänster har också sedan tidigare tillsatt en utredning om vad som egentligen hänt i Jämtland bestående av en av förbundets revisorer och förbundsstyrelsens ansvariga för Jämtlandsdistriktet. Den utredningen kommer enligt planerna att bli klar i slutet av juli i år.

– Jag vill inte föregå den utredningen, men vad jag har förstått så har denna inrapportering aldrig skickats in. säger Clara Norberg Averbo.

I övrigt vill vi avvakta utredningen i Jämtlandsdistriktet för att kunna kommentera och fatta beslut baserade på korrekta uppgifter.

För mer information, kontakta Clara Norberg-Averbo:
070-270 86 11, [email protected]