Hem / Pressmeddelanden / Ett annat Europa är möjligt!

Ett annat Europa är möjligt!

3 november, 2002

Den 6-10 november arrangeras European Social Forum i Florens, Italien. Tusentals deltagare från hela Europa väntas till några dagars debatter, workshops, manifestationer och fest.

– Det här är ett styrketecken för de progressiva krafterna i Europa, säger Ali Esbati, ordförande i Ung Vänster. Runt om i hela världen fortsätter rörelsen för global rättvisa att växa. Forumet är ett tillfälle för en del av aktivisterna att träffas och utbyta erfarnheter från sina respektive kamparenor.

Forumet är resultatet av ett beslut som togs på det så kallade World Social Forum i Porto Alegre. Där bestämde man att kontinentala fora skulle arrangeras. De tre huvudtemana för konferenserna kommer att vara Globalisering och liberalism, Krig och fred samt Rättigheter, demokrati och medborgarskap.

– En av de viktigaste saker som händer på forumet är den stora fredsdemonstration som är planerad till den 9 november. Vi som är på plats från Ung Vänster kommer att gå i demonstrationen tillsammans med vår systerorganisation i Italien Giovani Comunisti.

– Fredsarbetet i Italien är imponerande. över hela världen stärks protesterna mot USA:s krigsplaner i Irak och mot militaliseringen av vår värld. Ung Vänsters deltar mycket aktivt i fredsarbetet i Sverige och därför är det spännande att kunna följa protesterna också på andra platser, avslutar Ali Esbati.

Ali Esbati kommer att delta på konferensen tillsammans med med många andra medlemmar från Ung Vänster, bland andra två av förbundets vice ordförande Emil Berg och Tora Breitholtz.

För kontakt:
Ali Esbati, + 46 733 706 426
Emil Berg + 46 706 037 938
Tora Breitholtz +46 707 399 707