Hem / Events / Flyktingpolitiskt samtal med Ung Vänster Storstockholm

Flyktingpolitiskt samtal med Ung Vänster Storstockholm

  • Plats: Södergården, Götgatan 37

Ung Vänster Storstockholm bjuder in till öppet samtal om hur det flyktingpolitiska arbetet ska organiseras i Stockholm. Under en längre tid har vi fått bevittna massutvisning efter massutvisning av irakier, trots kritik från UNHCR och människorättsorganisationer. Vi har fått följa personer som Jean- Pierre från Burundi, en politisk flykting som trots hot och spionage på sig i Sverige från Burundi utvisades i somras. Vi fick följa Ganna, 91 år, som enligt migrationsverket inte kvalificerade för att få stanna i Sverige trots lagen om “synnerligen ömmande skäl”. Efter stora protester från människor som åkte ut till Arlanda lyfte planet utan Ganna.

Den brutala utvisningspolitiken fortsätter och klimatet blir allt hårdare. Sverige fortsätter att föra en hänsynslös flyktingpolitik och det blir allt svårare att göra motsånd på plats.

Hur ser läget ut nu? Hur gör vi för att skapa ett kontinuerligt arbete för att lyfta frågan? Var bör fokus i arbetet läggas? Hur ska organiseringen i Stockholm se ut?

I panelen sitter: Karina Bråth, Ung Vänster Storstockholms Distiktsstyrelse Christina Höj Larsen, Riksdagsledamot Vänsterpartiet Jonas Bergström, Medlem i SSU och Flyktingaktivist i Stockholm Foujan Rouzbeh, initiativtagare till Soppkök Stockholm och flyktingaktivist

Moderator: Tove Kättström, Ung Vänster

Det kommer att finnas god tid för frågor från publiken. Inträde frivilligt och fika kommer finnas tillgängligt för en billig slant för den som är sugen!

Facebook-eventet hittar du här.