Hem / Blogg / Fem förslag om bostadsbristen i Stockholm

Fem förslag om bostadsbristen i Stockholm

15 januari, 2010

Ordförandena i Ung Vänsters, SSU:s och Grön Ungdoms stockholmsdistrikt har kommit överens om fem konkreta förslag på hur bostadsbristen i Stockholm kan lösas. De skriver i ett gemensamt uttalande:

“Hälften av alla unga mellan 20 och 27 år i Stockholms har idag inte någon egen bostad. Bostadsbristen tvingar istället unga till ständiga flyttkaruseller mellan andrahandskontrakt, att bo hemma mot sin vilja eller sova på en soffa hemma hos en kompis under de första terminerna av sin nya utbildning. Enligt Länsstyrelsen i Stockholms halverades bostadsbyggandet i Stock­holms län 2008 och prognoserna visar att bostadsbyggandet kommer fortsätta ligga på låga nivåer de kommande åren. Under tiden kommer Stockholm att fortsätta att öka i invånarantal, samtidigt som tusentals unga stockholmare kommer att vilja flytta hemifrån de kommande åren.

Grön Ungdom i Stockholmsregionen, SSU Stockholms stad och Ung Vänster Storstock­holm kräver nu tillsammans att den borgerliga majoriteten i Stadshuset tar ansvar för den alarmerande höga bostadsbristen bland unga Stockholmare och börjar bygga bostäder för oss ung­domar och studenter.”

Läs mer här!