Hem / Pressmeddelanden / Festival i Lund den 30 augusti!

Festival i Lund den 30 augusti!

23 augusti, 2003

Svenska Akademien, Lars Demian, Ulla Hoffmann och mycket mer…

Den 14 september går svenska folket till folkomröstning om EMU, och de olika sidorna slåss om rösterna på alla upptänkliga sätt.
I Lund har vänstern redan börjat sin nej-kampanj som kommer att fortsätta under hela sommaren, och där finalen kommer att bli en stor folkfestival i stadsparken den 30 augusti.
En av initiativtagarna till festivalen är Claes Regander, som också sitter i Vänsterpartiet Lunds styrelse. Han berättar att syftet med festivalen är att samla så mycket folk som möjligt och ge dem en extra push inför folkomröstningen två veckor senare.
– Vi vill nå människor som man inte kommer i kontakt med genom de vanliga kanalerna, de som inte läser tidningen varje dag eller ser alla nyhetssändningar. EMU- folkomröstningen är ett av de viktigaste beslut vi kommer att ta på väldigt lång tid, det gäller att alla har bildat sig en åsikt innan den 14 september!

– Många är redan trötta på allt tjat om EMU, och slutar lyssna. Vi tror att det finns många sätt att få folk att diskutera på, och att det här kan vara ett av dem, att ordna en festival med musik, teater, tal och mat. Att ha åsikter om och påverka sin egen vardag är inte tråkigt. Tvärtom!, tillägger Tove Hultberg som är festivalgeneral.
Bland de band som kommer till Lund för att spela märks de före detta Landskronaborna Svenska Akademien, trubaduren Lars Demian och hiphoparna i Advance Patrol.
Andra celebriteter är Vänsterpartiets tillförordnade ordförande Ulla Hoffmann, Ung Vänsters ordförande Ali Esbati och Luciano Astudillo, drivande i Invandrare mot EMU och SSU.
även poesi, grafitti och barnteater står på programmet. Här finns med andra ord något för alla åldrar och smaker.

Folkfestivalen är ett samarbete mellan Vänsterpartiet, Ung Vänster, Vänsterns studentförbund och Smålands nation i Lund.
Petra Larsson från Smålands nation är artistansvarig, och tycker att det är roligt att så många ställer upp för att protestera mot EMU.
– Det är fritt inträde till festivalen, och vi har en ganska snäv budget. Därför är det extra roligt att så många ställer upp och kommer och spelar för lägre gage än brukligt.

Vad? Folkfestival mot EMU i Lund
Var? Lunds stadspark, utomhusscenen
När? Lördagen den 30 augusti, 13.00- 24.00

_______________________________

Kontakt med Folkfestivalen Nej till EMU:

Tove Hultberg, festivalgeneral.
Telefon 0709- 35 79 63, eller mail [email protected]