Hem / Pressmeddelanden / Följ Frankrikes exempel!

Följ Frankrikes exempel!

14 juli, 2004

Frankrikes president, Jacques Chirac meddelade igår att Frankrike ska hålla en folkomröstning om EU:s nya författning under nästa år. Chirac menar att ” Franska folket är direkt berört och ska därför konsulteras direkt”. Sedan tidigare är det klart att Storbritannien, Irland, Luxemburg och Danmark ska hålla folkomröstningar. Flera andra länder väntas följa efter dessas exempel.

– Nu är det dags att också den svenska regeringen förstår att de stora förändringar som den nya författningen innebär måste underställas folket, kommenterar Tove Fraurud, Ung Vänsters förbundsordförande Frankrikes beslut.

Gång på gång har det visat sig att svenska folket inte vill att mer makt ska flyttas till Bryssel. Nu senast i EU-parlamentsvalet innebar regeringens eu-politik det sämsta valet för socialdemokraterna sedan före andra världskriget.

Ung Vänster bedriver tillsammans med partier och folkrörelser med olika politiska hemvister en namninsamling för en folkomröstning. Kampanjen kommer fortsätta tills beslut om folkomröstning har fattats.

Läs mer och skriv under för en folkomröstning på www.folkomrostning.nu
www.folkomrostning.nu

För mer information, kontakta Tove Fraurud:
073-370 64 26, [email protected]