Hem / Blogg / Freds- eller krigspresident Obama?

Freds- eller krigspresident Obama?

1 december, 2009

Amerikanske presidenten tillika fredspristagaren Barack Obama väntas idag ge besked om ytterligare truppförstärkningar i Afghanistan. Michael Moore skriver ett brev till presidenten och ber honom avstå. Det är underbar läsning:

“Det finns en anledning till att Afghanistan inte kallas för ‘Trädgårdsstaten’ (även om de antagligen borde göra det, med tanke på hur den korrupte president Karzai, som vi stödjer, har sin bror i heroinbranschen med vallmoodlingar).

Afghanistans öknamn är ‘Imperiernas kyrkogård.’ Om du inte tror mig, ring britterna. Jag skulle säga åt dig att ringa Genghis Khan också, men jag har tappat bort hans nummer. Men jag har Gorbatjovs. Det är + 41 22 789 1662. Jag är säker på att han skulle kunna läsa lusen av dig om den historiska tabbe som du håller på att göra.
(…)
Vad skulle Martin Luther King ha gjort i ditt ställe? Vad skulle din mormor ha gjort? De skulle inte skicka fler fattiga människor för att döda andra fattiga människor som inte utgör något hot mot dem, det är vad de skulle ha gjort.”

Läs hela!