Hem / Artiklar / Ge oss jobb, Reinfeldt!

Ge oss jobb, Reinfeldt!

24 augusti, 2009

Ung Vänster fortsätter arbetet mot ungdomsarbetslösheten i vår nya kampanj " Ge oss jobb, Reinfeldt". Det kommer antagligen vår kära statsminister inte göra, men man måste ju fråga.

Arbetslösheten bland unga är redan hög och den väntas bli ännu högre. Regeringen fortsätter att ordna kalas för dem med de tjockaste plånböckerna medan vi ungdomar förväntas betala både skattesänkningar och krisnota med vår arbetslöshet. Om arbetslöshetsbekämpning överhuvudtaget kommer på tal hos högern är det för att få en chans att påstå att ungdomar är jättelata, att vi har för stark anställningstrygghet eller för höga löner. De låtsas inte om att det största problemet för ungdomar är att vi har väldigt svårt att få ett fast jobb, eller att det redan idag är ganska låg ingångslön i flera branscher. Istället försöker man använda oss ungdomar för att slå mot lönerna och tryggheten på arbetsmarknaden.

Ung Vänster vill rensa upp bland anställningsformerna så att fler kan få ett fast jobb. Det är inte mer av otrygghet, lägre löner eller sänkt a-kassa som ger ungdomar jobb, utan en politik som investerar fram arbetstillfällen. Att bygga hyresrätter och att bygga ut järnvägarna skulle ge fler jobb samtidigt som det vore bra för miljön och minska bostadsbristen. Vi unga saknar arbetslivserfarenhet, bättre yrkesutbildningar, praktiker och lärlingsplatser är åtgärder som skulle leda framåt. Regeringen har uppenbarligen råd att i kristider fortsätta miljardregnet över de redan rika, men rätten till jobb åt ungdomar finns inte med på deras "att göra"-lista. Därför är målet att kasta ut Moderaterna i valet 2010.

Ida Gabrielsson, förbundsordförande för Ung Vänster
[email protected], 0738-24 12 13

Läs mer om kampanjen "Ge oss jobb, Reinfeldt" på ungvanster.se/motstand