Hem / Blogg / Har du mens eller?

Har du mens eller?

1 augusti, 2013

Javisst har jag det. Få saker är på samma gång så normalt och så tabubelagt som mens. Trots att det är nånting som rör typ varenda tjej och kvinna en gång i månaden är det i bästa fall något mystifierat, men inget man snackar om så att det hörs. Kanske att nån drar ett skämt eller kollar youtube-videon med hon som spydde i direktsändning. Ha ha.


Mensskyddsreklamen ger en tydlig bild av hur vi ska känna inför menstruationen: den ska inte märkas! Den ska vara blå och lukta blomma och du ska ha vit kjol så att ingen nånsin kan få för sig att du har mens. I själva verket vill du helst ta på dig mjukisbrallor och rulla ihop dig till en liten boll och kunde inte brytt dig mindre om lukter.

Nää, tur att det finns annan menskultur att ägna sig åt. Jag hoppas att ingen har missat Liv Strömquists sommarprat om vilken roll mensen spelat genom historien. Kolla också in den här uppfriskande reklamfilmen ifrån USA. Man önskar att den här tolvåriga bruden hade gått i ens klass på mellanstadiet, istället för dom där smågrabbarna som stal bindor och fnittrade på rasterna.

The Camp Gyno, HelloFloLiv Strömqvists sommarprat