Hem / Blogg / Hellre trygg än rädd

Hellre trygg än rädd

26 juli, 2010

Idag visade TV4 att var tredje svensk är rädd för att bli gammal för att man inte litar på att resurserna i den svenska äldrevården kommer att räcka till. Fyra år av borgerligt management by fear-styre har förvärrat känslan av välfärdens otillräcklighet. Tryggheten i att åldras, ha ett arbete och inte oroas över att bli sjuk är något oerhört betydelsefullt för att kunna bygga ett land människor vill bo och leva i. Hur ska vi annars våga gå vidare, byta jobb och anta nya utmaningar om vi inte är säkra på att det finns ett skyddsnät som fångar upp oss när det inte går som vi tänkt oss eller när vi inte längre kan arbeta?

I borgerlighetens Sverige ska samhället inte längre erbjuda trygghet, det får man lösa själv, för ”staten ska inte lägga sig i”. Tak över huvudet kan inte säkras (det löser marknaden), skolkvalitén behöver inte garanteras (du får välja själv om du vill gå i en bra eller dålig skola!) och arbetslösheten har sedan länge permanentats och går numera i arv. Vissa borgerliga företrädare menar till och med att arbetslösheten är genetisk, helt styrd av personliga karaktärsdrag. Statsminister Fredrik Reinfeldt är en av dem. Det klär inte ett land som Sverige. Ingen ska behöva vara rädd. Vänsterns uppgift efter valsegern i höst kommer bli att plocka skräcken ur människor och skjuta till mer pengar till våra äldreboenden. Det är verkligen dags för en ny regering nu.

På tal om det kommande regeringsskiftet är det inte många dagar kvar till årets största avspark på Furusjöns somriga camping. Ung Vänsters sommarläger kommer i år att innehålla allt valsnack du behöver känna till inför valspurten i september. Kampanjhemligheterna kommer att avslöjas och argumenten gås igenom på. En hel del celebriteter kommer att besöka evenemanget detta speciella valår, däribland Josefin Brink (riksdagsledamot) och Lars Ohly (hårdrockare).

Under stekande sol och svalkande skugga kommer vi snacka ungdomsarbetslöshet, bostadsbrist och varför borgerlig politik aldrig någonsin har fungerat. Massa nya kontakter kommer förstås att knytas på stranden och vid middagsbordet, så man får vara förberedd på ett stort antal nya facebookfriends. Har man inte hunnit anmäla sig har man fortfarande några dagar på sig, men dom är inte många! Gå in på hemsidan och kolla in läg(r)et.