Hem / Artiklar / Ida Gabrielsson föreslås bli omvald som ordförande för Ung Vänster

Ida Gabrielsson föreslås bli omvald som ordförande för Ung Vänster

10 mars, 2008

En enig valberedning presenterar idag förslaget till ordförande för Ung Vänster inför kongressen i Arboga den 20-23 mars. Ida Gabrielsson som lett förbundet sedan 2005 års kongress i Lidköping föreslås bli omvald.

-Det har varit ett lätt beslut att föreslå omval av Ida Gabrielsson, kommenterar Björn Öberg, sammankallande i Ung Vänsters valberedning.

-Vi har sett en utveckling där förbundet åter växer sig starkare runt om i landet. Nu hoppas vi att den utvecklingen kan fortsätta och att förbundet, med Ida vid rodret, kommer att spela en avgörande roll i kampen mot högerregeringen, fortsätter Björn.

-Jag känner mig glad och hedrad över att bli föreslagen att få fortsatt förtroende att leda Sveriges enda socialistiska och feministiska ungdomsförbund. Vi är de som på allvar vill förändra vår egen och andra ungdomars vardag, kommenterar Ida Gabrielsson förslaget.

-Motståndskampens första anhalt är att kicka ut Reinfeldts regering från Rosenbad. Politik är inget sällskapsspel där det inte spelar någon roll vem som vinner eller förlorar, vi är vansinnigt trötta på att regeringen kramar ur varje droppe av rättvisa för att göda de redan rikas överfyllda aktieportföljer, fortsätter Ida Gabrielsson om arbetet de kommande åren.

Ida Gabrielsson är 26 år gammal och kommer från början från Sandviken och hon har tidigare varit distriktsordförande för Ung Vänster Gävleborg. Hon har tidigare även varit vice förbundsordförande och ordförande för Ung Vänsters feministiska utskott. Hon blev vald till förbundsordförande för Ung Vänster i oktober 2005.

För mer info kontakta:
Ida Gabrielsson, förbundsordförande, 0738-241213
Björn Öberg, sammankallande i valberedningen, 0733-925295