Hem / Pressmeddelanden / Ida Gabrielsson slutar som ordförande för Ung Vänster

Ida Gabrielsson slutar som ordförande för Ung Vänster

27 december, 2010

Ida Gabrielsson valdes till ordförande för Ung Vänster första gången på kongressen 2005 och omvaldes sedan igen 2008. Efter nästan sex år som ordförande väljer nu Ida att inte ställa upp till omval.

– Det har varit händelserika år för både mig och förbundet. Jag är oerhört glad över att jag fått leda Ung Vänster under så många år och att vi lyckats genomföra den organisatoriska upprustningen av förbundet som var vår främsta målsättning när jag valdes, säger Ida Gabrielsson.

Ung Vänsters kongress genomförs under Kristi himmelsfärdshelgen 2011 och i samband med den avgår Ida Gabrielsson.

– Det finns mycket som är förbannat fel och orättvist. Sverige har förändrats i grunden under de senaste åren, och förbättringar har lyst med sin frånvaro under en längre tid. Det är riktigt lätt att leva i Sverige om du har en tjock plånbok och är välbeställd, medan vanligt folks problem ignoreras av politiken. Att jag slutar som ordförande för Ung Vänster innebär inte att jag kommer att sluta ställa krav på förändring, säger Ida Gabrielsson.

Valberedningens arbete för att hitta ett nytt förslag till ordförande sätter nu igång. Tora Breitholtz är sammankallande för Ung Vänsters valberedning.

– Ida Gabrielsson har gjort ett stort jobb under en lång tid och betytt enormt mycket för förbundet. Nu när hon har valt att inte ställa upp till omval börjar vårt arbete med att hitta ett förslag till en ny ordförande för Ung Vänster, säger Tora Breitholtz.

För mer information:
Miro Anter, pressekreterare för Ida Gabrielsson: 070-217 98 03
Tora Breitholtz, sammankallande för Ung Vänsters valberedning: 070-739 97 07