Hem / Blogg / Manifestation till stöd för protesterna i Iran

Manifestation till stöd för protesterna i Iran

16 juni, 2009


Ikväll har jag talat på en manifestation till stöd för protesterna i Iran. Mellan 400-500 personer samlades på Gustaf Adolfs Torg i Göteborg för att visa sitt stöd för de pågående protesterna i Iran. Jag sade bland annat,

Mötesdeltagare, vänner av demokrati, rättvisa och människovärde. Iran är i uppbrottstillstånd. Igår demonstrerade uppemot 1 miljon människor mot den sittande tyrannin. Det iranska folket, männen, kvinnorna och ungdomarna som protesterar gör det varken för den sittande presidenten Ahmadinejad eller för hans motkandidat Mousavi. De har strömmat ut till gatorna för att kämpa för sina grundläggande fri- och rättigheter. De erövrar demokratin och tar tillbaka det som regimen har tagit ifrån dem…de tar tillbaka makten över sina liv.
[…]
Vi måste samtidigt fördöma alla försök till utländsk inblandning i det rådande läget. Det har i dagarna kommit upp flera tanklösa, populistiska krav på politiska och ekonomiska sanktioner mot den iranska regimen. Detta på grund av hittills ogrundade rykten om valfusk. Samtidigt vet vi att alla försök till utländsk inblandning gynnar regimen som då har en ursäkt att slå ännu hårdare mot demonstranterna som stämplas som spioner och medlöpare.

GöteborgsPosten rapporterar här.