Hem / Blogg / Moderaterna tar snart ifrån dig allt du har

Moderaterna tar snart ifrån dig allt du har

2 oktober, 2010

Nu gläds Moderaterna åt att de har fått fyra år till i Stockholms stadshus med tillhörande befogenheter. Utförsäljningståget rullar vidare. Medan de på riksplanet kan skryta om att de har ”hållit i pengarna”- dvs. inte lagt en krona på arbetslöshetsbekämpning utan låtit donera pengarna till herrarna med skärgårdsvy på djurgården – förskingrar man skattebetalarnas ägodelar på löpande band. För varje dag som går är det färre och färre delar av din utsikt som du kan hävda att du har en andel i. Det har tagit en (eller flera) livstid(er) att bygga upp staden, sjukhusen, vårdcentralerna och skolorna. Skattepengar har betalats in och verksamheten byggts ut med siktet inställt på en jämlik tillgång till våra välfärdssystem. Vi äger, vi bestämmer och vi återinvesterar avkastningen.

Men den moderata ideologin fungerar annorlunda. För dem går privatiseringsdogmerna före allt. Till exempel är äldreomsorgen inte värt ett skit. Stockholm stad sålde ut Vantörs hemtjänst för helt orimliga 69 500 kr (!). Det är ju så att man hade kunnat köpa det själv. Inte helt oväntat går verksamheten med miljonvinster bara ett fåtal månader senare. Jag skulle kunna dra fram otaliga liknande exempel. Helt central välfärdverksamhet skänks i princip bort utan några som helst garantier. Ofta säljs de vidare till mångfaldigat pris inom en kort tidsperiod. Det handlar förstås om att tjäna pengar.

Det här måste sättas stopp för. Vi behöver granska varje enskild utförsäljning i sömmarna. Hade detta varit din egen familjs avbränningar hade du ringt försäkringsbolaget med detsamma (med gråten i halsen). Här finns inga försäkringar eller livlinor. Det är bra att Vänsterpartiet satt revisorerna på att titta över den motbjudande Boultbee-affären som har försatt hundratals affärsinnehavare i akut ekonomisk knipa och fått beteckningen ”centrumdöden”. Fler granskningar, polisanmälningar och diskussioner efterfrågas. Budskapet är givet; lämna aldrig pengar obevakade hos moderater. För ingen av oss vill vakna upp i ett Sverige där vår hälsa och vårt välbefinnande är helt beroende av riskkapitalbolagens påhitt och ingivelser.