Hem / Artiklar / Motståndskongressen inleds

Motståndskongressen inleds

19 mars, 2008

Ida Gabrielsson håller inledningstal

Under torsdagen den 22 mars inledde Ung Vänster sin 44:e kongress i Arboga. Kongressen är Ung Vänsters högsta beslutande organ och samlar ombud från hela landet. En ny förbundsstyrelse kommer att väljas och förbundets stadgar och principprogram kommer att antas. Fokus kommer att ligga på att bygga en motståndsrörelse mot högerregeringen.

Ida Gabrielsson, förbundsordförande öppningstalade till kongressen.

"Medan vi inleder vår 44.e kongress rasar imperialistiska krig runt om oss i världen, medan vi håller kongress här inne säljer högern ut våra gemensamma tillgångar som om det vore prydnadssaker på en loppmarknad, och när vi har avslutat kongressen kommer angreppen mot fackföreningsrörelsen och själva kärnan i kampen – rätten att vara organiserad att fortsätta hagla…"

Gabrielsson fortsätter talet med fokus på den borgliga politiken och motståndsrörelsen.

"Pamparna, som huserar på aktiemarknaden, bestämmer vem som får sparken och vem som får stanna kvar, ropar efter krig och förstörelse, gör allt för att ge överklassen klirr i kassan. Samma elit försöker framställa facket som maffian, sjuka och arbetslösa som snyltare, och människor som fråntagits rätten till ett mänskligt liv som terrorister. Det är mot den bakgrunden och med den insikten vi formerar vårt motstånd under den här kongressen, nästa anhalt i frihetskampen är att kasta ut Fredrik Reinfeldt & co från regeringstaburetterna i Rosenbad"

Vänsterpartiets ordförande Lars Ohly besöker också kongressen under torsdag kväll.

Läs hela Ida Gabrielsson tal här:
http://www.ungvanster.se/upload/kongress2008/inledningstal_kongress2008.pdf

För mer information, kontakta pressansvarig:
Tommy Gabrielsson: 070-314 34 46

Läs mer om kongressen på den särskilda kongresshemsidan:
http://www.ungvanster.se/kongress