Hem / Blogg / Pinsamt, MUF

Pinsamt, MUF

24 oktober, 2007

Ibland skulle man ju vilja bli någon slags strateg åt MUF. Bara så de kunde undvika de allra grövsta tabbarna. Det här, och det här till exempel. Och nu det här: MUF ska göra en “nya moderaterna”. Tja, det hade kanske inte varit så dumt, rent strategiskt – om ni hade gjort det för ett år sedan! Jag är ledsen, men ni är lite sent ute. Det är ingen längre som tror att moderaterna är “nya”, alla inser att det var ett trix, ett knep, en bluff. Det blev uppenbart i takt med att pigavdragen och miljardskattesänkningarna för de rika sjösattes. Pinsamt att MUF går ut i DN och berättar att de tänker göra precis samma sak, försöka klä in sin högerpolitik i någon slags mjuk approach:

Ta diskussionen kring arbetsrätt som ett exempel. Jag och Muf tycker att det behövs en förändring av arbetsrätten för att sänka trösklarna för unga att komma in på arbetsmarknaden. Problemet är att vi alltför ofta börjar med att diskutera just systemet – arbetsrätten och lagstiftningen – snarare än att börja med att belysa hur unga hindras från få jobb eller tvingas hoppa mellan olika vikariat för att arbetsgivaren är rädd för lagen om anställningsskydd

Samma politik, förklätt som omtanke om “unga”. Jaha. Jaja, man vill ju inte vara den som är den, så… Lycka till med det här då, grabbar!