Hem / Pressmeddelanden / Regeringen är värre än skolbarn med sitt låtsasmanifest

Regeringen är värre än skolbarn med sitt låtsasmanifest

26 augusti, 2010

Igår presenterade Alliansregeringen sitt valmanifest, med reformer och satsningar de vill göra ifall de vinner valet. Bland reformerna märks skattesänkningar och utförsäljningar av statliga bolag. Alliansen har valt att kalla manifestet "jobbmanifest" med hänvisning till att det ska skapa jobb.  

– Regeringen är värre än de skolbarn som Björklund vill ta i örat. De presenterar ett manifest som skulle innebära fortsatt massarbetslöshet och kallar det för jobbmanifest. Alltså, det börjar kännas som att man kollar på treornas skolföreställning istället för regeringens presskonferenser. Reinfeldt pekar på manifestet som i en pekbok och utbrister "jobb", säger Ung Vänsters förbundsordförande Ida Gabrielsson.

En av de uttalade ambitionerna med manifestet från Alliansen är att komma åt ungdomsarbetslösheten genom lärlingsutbildningar och entreprenörskapssatsningar.

– Det är bra med lärlingsplatser, men det räcker inte. Unga behöver riktiga jobb med bra villkor och rimliga löner. Det som saknas är jobben, inte jobbcoacher eller entreprenörer. En regering som tar ungdomsarbetslösheten på allvar måste investera för att skapa jobb och rensa upp bland anställningsformerna. Ung Vänster kräver att en rödgrön regering ser till att alla unga har rätt till fast jobb efter gymnasiet, säger Gabrielsson.

För mer information kontakta pressekreterare Hanna Cederin på 0762 478 321 eller [email protected]