Hem / Blogg / Riksting 14-16 maj

Riksting 14-16 maj

13 maj, 2010

Imorgon börjar Ung Vänsters riksting i Haninge i Stockholm. Riksting hålls de år vi inte har kongress och årets upplaga går under parollen “Vi förtjänar bättre”. Rikstinget ska diskutera och anta ett trygghetskontrakt för ungdomar samt ett valprofildokument. Här kan du se förslag och motioner som ska behandlas.

Trygghetskontraktet innehåller fyra krav på en rödgrön regering. Ida Gabrielsson kommenterar behovet av ökad trygghet i ett pressmeddelande:

– Otryggheten är brännande för vår generation, vi hänvisas till andra- och tredjehandskontrakt på bostadsmarknaden och tvingas hanka oss fram på timvikariat istället för fasta jobb. Vår skolgång har präglats av nedskärningar och studiemedlet placerar oss på gränsen till fattigdom. Ung Vänster kräver att en kommande rödgrön regering tar ungas situation på allvar och genomför reformer som förändrar. Det behövs ett nytt trygghetskontrakt för ungdomar.

Förutom förhandlingar hålls även seminarier och aktiviteter som ska ge förbundet en extra kick inför valet. Mellan 13:30 och 16:00 kommer rikstingets 150 deltagare att kampanja för trygghetskontraktet på Södermalmstorg i centrala Stockholm.

Följ beslut och diskussioner på Ung Vänsters facebooksida, här på bloggen och på hemsidan.