Hem / Blogg / Rikstinget krävde trygghet för unga

Rikstinget krävde trygghet för unga

19 maj, 2010

I helgen genomfördes Ung Vänsters riksting, i Haninge. Det var ett riksting med intressanta diskussioner om valet, där vi bland annat behandlade ett dokument – trygghetskontrakt för ungdomar – som handlar krav på en rödgrön regering för att öka ungas trygghet. Förslaget som behandlades finns att läsa här, och inom kort kommer det färdiga dokumentet att finnas på hemsidan.

Rikstinget beslutade också, i samband med att vi behandlade Ung Vänsters valprofildokument som handlar om hur vi ska profilera förbundet i valrörelsen, att hälften av de debattörer vi skickar ut på valdebatter ska vara tjejer. Ett viktigt beslut för att agera som det feministiska förbund vi är!

På lördagen åkte vi tillsammans in till Stockholm, där vi genomförde ett stort, roligt och lyckat torgmöte vid Slussen. Det hölls apelltal och vi pratade med hundratals människor och för att få veta vad de förväntar sig av en rödgrön regering. De som ville fick lämna in egna krav, som vi senare kommer att ge till de rödgröna partierna.

Rikstinget antog också tre stycken uttalanden: om bemanningsföretag och ungas situation på arbetsmarknaden; om tjejers trygghet och vardagsrädsla samt ett stöduttalande för “Ship to Gaza”.

(Bilder: David Öborn)