Hem / Artiklar / Sätt stopp för drevet mot feminismen

Sätt stopp för drevet mot feminismen

13 oktober, 2005

KDU:s Joseph Christenson drar den reaktionära vågen mot feminismen och sexuellt likaberättigande till sin spets i sitt pressmeddelande ”Vi välkomnar Tiina Rosenbergs avhopp” den 14 oktober.

Han skriver att ”politiker som hon och hennes likasinnade, såväl aktiva inom FI som övriga radikalfeminister, innebär ett påtagligt hot mot familjen och människovärdet. Deras vedervärdiga hållning i frågor som abort, homoäktenskap, homoadoption och insemination för lesbiska par, hotar att krossa vår folksjäl och måste bekämpas. Genom hennes avgång har allvarlig fara kunnat avvärjas.”

Kristdemokratiska ungdomsförbundet menar alltså att radikalfeminism och kamp för sexuellt likaberättigande utgör hot mot "folksjälen". Uttalandet dryper av brunblå reaktionära tankegångar, och skulle lika gärna kunnat komma från sverigedemokraterna.

Det är KDU som är vedervärdiga och djupt odemokratiska när de presenterar sin egen exkluderande syn på människor och människovärde.

Dagens aggressiva hets mot feminism och sexuellt likaberättigande måste slås tillbaka. Varje kvinnas rätt att bestämma över sin egen kropp måste försvaras och rätten till fri abort och till insemination för lesbiska skall vara en självklarhet. Det är det som är människovärde. Detta uttalande är ett av de grövsta och mest brutala i den hetskampanj som bedrivs.

även om Joseph Christensons uttalande framstår som uppenbar idioti och ganska enkelt skulle kunna beskrivas som galenskap så är det en del av något mycket större. Den ena tokdåren efter den andra har fått plats i media att uttrycka sina åsikter om feminismen där osakligheter presenteras som sanningar.

Den massiva attacken mot kvinnorörelsens tillkämpade rättigheter är uppenbar och tydlig. Det som krävs är en feministisk offensiv som kraftfullt slår tillbaka mot hetsarna. Det gäller att sätta hårt mot hårt i kampen för sexuellt likaberättigande och att ställa långtgående och radikala feministiska krav utifrån tjejers verklighet.

Ida Gabrielsson
vice ordförande, Ung Vänster