Hem / Blogg / Ska ungdomar tvingas bo i containers?

Ska ungdomar tvingas bo i containers?

3 september, 2010

Idag skriver jag på Newsmill om Vänsterpartiets fyra krav för en tryggare bostadsmarknad.

“Idag, fem år senare och närmare trettio år gammal, flyttar jag fortfarande runt bland kompisar och hyr in mig på andrahandskontrakt i korta perioder. Jag har inte ett förstahandskontrakt i sikte. Det här är orimligt och en situation som väldigt många unga delar med mig.

200 000 unga saknar idag en egen bostad och det råder bostadsbrist i mer än hälften av Sveriges kommuner. Bakom statistiken över bostadsbristen finns unga som flyttar runt mellan andra- och tredje­handskontrakt, där hyrorna i snitt ligger 60 procent högre än på förstahandsmarknaden. De smyger i trapphuset för att undvika grannarna eftersom uthyrningen är svart och låter flyttkartongerna stå orörda – de vet ju ändå inte hur länge de kommer att få bo kvar.”

Läs hela artikeln här.