Hem / Pressmeddelanden / Tvåhundratusen demonstrerar imorgon!

Tvåhundratusen demonstrerar imorgon!

7 november, 2002

Esbati närvarar vid massiv anti-krigsmanifestation i Florens.

Imorgon, 9 november, väntas drygt 200.000 människor demonstrera i Florens mot ett framtida angrepp på Irak. Detta kommer att bli en av de allra största manifestationerna i Europa på senare tid. Demonstrationen sker i samband med European Social Forum i Florens, och tre ledamöter i Ung Vänsters förbundsstyrelse kommer att närvara. Förutom ordförande Ali Esbati, även Tora Breitholz och Emil Berg (vice ordföranden).

Under diskussionerna, debatterna och evenemangen vid European Social Forum har en bred enighet funnits emot ett krig mot Irak.

– När bombningarna av Afghanistan inleddes var det många som spådde att det skulle bli slutet på rörelsen för global rättvisa, men tvärtom har den stärkts. Nu uppvisas det kanske hittills starkaste beviset för att rörelsen är såväl i allra högsta grad levande som väldigt enad mot ett förestående amerikanskt angrepp på Irak, säger Ali Esbati.

Fredsfrågan har funnits med som en röd tråd genom hela arrangemanget. Tusentals deltagare har under flera dagar samlats för att lyssna till föredrag av bl.a. Samir Amin, som liksom många andra talade mot kriget. Mustafa Barghouti höll ett med stående ovationer bemött föredrag om det palestinska folkets kamp för befrielse, i relation till såväl den rådande världsordningen som ett framtida krig mot Irak.

För mer information kontakta Ali Esbati, tel 0733706426