Hem / Pressmeddelanden / Ung Vänster besöker Hultsfredsfestivalen

Ung Vänster besöker Hultsfredsfestivalen

11 juni, 2008

Idag drar årets upplaga av Hultsfredsfestivalen igång och där finns förstås Ung Vänster på plats för att träffa festivalbesökande ungdomar. I Ung Vänsters tält ordnas aktiviteter som folkomröstningar, frågesporter och tävlingar och besökarna får en chans att diskutera politik med Ung Vänster-aktivister.

– Vi deltar varje år på Hultsfredsfestivalen. Det är ett bra tillfälle att möta en massa ungdomar och i år känns det extra viktigt att vara på plats och träffa folk som drabbas av och är förbannade på högerregeringens politik, säger Ida Gabrielsson, ordförande för Ung Vänster.

– Vi vill visa ungdomar att det går att göra någonting åt högerpolitiken – att det är möjligt att göra motstånd, fortsätter Ida.

Ung Vänsters tält brukar vara välbesökt av folk som vill diskutera, handla böcker och pins, delta i aktiviteter eller bara hänga med vänsterfolk.

– Det är alltid kul att åka med Ung Vänster på festivaler, eftersom man märker att många är intresserade av att diskutera. Just nu är dessutom många väldigt arga över regeringens orättvisa politik, som särskilt hårt drabbar vanliga ungdomar. Jag tänker till exempel på den otrygga låglönearbetsmarknad som regeringen försöker driva fram, säger Elisabeth Biström Risslén, Ung Vänsters vice ordförande, som kommer att finnas på plats under hela festivalen.

– Det är viktigt att ta ungas ilska och frustration på allvar och finnas på plats för att diskutera och mobilisera folk för en förändring, avslutar Elisabeth.

Festivalen avslutas som vanligt med allsång. Som traditionen bjuder, sjunger vi tillsammans Internationalen vid Ung Vänsters tält vid tolvslaget på lördagsnatten. Alla som vill får vara med.

För mer information, kontakta:
Elisabeth Biström Risslén, vice ordförande för Ung Vänster
Tfn 070-203 82 04