Hem / Artiklar / Ung Vänster deltar i klimatforum i Köpenhamn

Ung Vänster deltar i klimatforum i Köpenhamn

9 december, 2009

Under helgen den 12-13 december kommer Ung Vänster att åka till Köpenhamn för att vara med och sätta press på förhandlingarna om ett nytt klimatavtal. Ung Vänster kommer att delta i den stora demonstrationen på lördagen och på seminarier och möten i Köpenhamn under söndagen.

– Ung Vänster åker till Köpenhamn för att göra vad vi kan för att det kommer till stånd ett klimatavtal. Det är inte hållbart att länder som USA kan ducka sitt klimatansvar fortsättningsvis. Ett bindande avtal är nödvändigt, och det måste vara ett avtal där i-länderna tar det ekonomiska ansvaret. Det är i den rika delen av världen som utsläppen måste minska mest och det måste till rejält med klimatbistånd för att de fattiga länderna ska kunna utvecklas hållbart, säger Ida Gabrielsson, Ung Vänsters förbundsordförande. 

På plats i Köpenhamn kommer bland andra Ung Vänsters första vice ordförande Elisabeth Biström att vara.

– Vi hoppas på en stor uppslutning i arrangemangen kring klimatmötet. Vad som händer i Köpenhamn de här dagarna kommer påverka oss alla under lång tid framöver och det är nu vi har chansen att visa att vi är många som förväntar oss kraftfulla åtgärder mot klimatkrisen, säger Biström.

 

För mer information, kontakta

Ida Gabrielsson, förbundsordförande
073-824 12 13, [email protected]

Elisabeth Biström, vice ordförande
070-203 82 04