Hem / Pressmeddelanden / Ung Vänster deltar massivt på Hultsfredsfestivalen

Ung Vänster deltar massivt på Hultsfredsfestivalen

10 juni, 2002

även på årets Hultsfredsfestival kommer Gudrun Schyman på besök i Ung Vänsters tält, det ordnas feministiskt självförsvar och de som vill kommer att kunna avsluta festivalen med att sjunga internationalen vid Ung Vänsters tält.

– Vi har varit på Hultsfredsfestvalen i många år nu och utvecklat vårt deltagande för varje år, säger Ali Esbati, ordförande i Ung Vänster.

Han kommer själv att vara på plats i Hultsfred liksom ett trettiotal andra aktivister från Ung Vänster. För vana festivalbesökare är Ung Vänsters tält ett självklart inslag på Hultsfred. Där kan man få politisk information, köpa tidningen Röd Press och framförallt diskutera intensivt under hela festivalen.

En av höjdpunkterna kommer enligt Ali Esbati att vara Gudrun Schymans traditionsenliga besök som äger rum klockan 21 på fredagen.

Instruktörer från Ung Vänster kommer också att i samarbete med festivalarrangörerna hålla i feministiskt självförsvar i Demotälet, klockan 12 på fredagen och lördagen.

– Vi kommer att lära ut grunderna i feministiskt självförsvar, prata om varför det behövs och ge tjejer möjligheten att prova på det, säger Tora Breitholtz som är huvudinstruktör.

Enligt Ali Esbati är intresset för att diskutera politiska frågor mycket stort.

– Det brukar vara full rulle precis hela tiden. Vi får besök av folk som vill veta mer, sådana som vill ifrågasätta och argumentera emot och sådana som vill säga att vi gör ett bra jobb. I år när det är valår tror jag att det kommer att bli ännu intensivare, säger Ali Esbati.

– Fast roligast är nog ändå avslutningen: Natten mellan lördag och söndag kommer det att bli allsång – internationalen med hundratals deltagare. Det kommer man ihåg ända till nästa år, avslutar han.


För mer information, kontakta Ali Esbati,
förbundsordförande Ung Vänster 073-370 64 26

För information om feministiskt självförsvar, kontakta Tora Breitholtz
070-739 97 07.