Hem / Pressmeddelanden / Ung Vänster drar igång året i Motala

Ung Vänster drar igång året i Motala

1 januari, 2008

Över 200 Ung Vänstermedlemmar samlas i början på det nya året för att rivstarta ett nytt poltiskt år. Mellan den 2 och 5 januari intar de unga vänsteraktivisterna Motala, för att lära sig mer och förbereda sig för det kommande årets verksamhet.

– Veckokursen i Motala är en årlig tradition som samlar Ung Vänsteraktivister från hela landet till fyra dagars innehållsrika föredrag och diskussioner, säger Ida Gabrielsson förbundsordförande i Ung Vänster.

På det fullspäckade schemat finns bland annat pass om det lokala politiska arbetet, samt om de konkreta konsekvenserna av att leva med en borgerlig regering och förstås om hur man bygger ett motstånd mot högerpolitiken.

-När människor känner att här finns det några som vet vad de pratar om, för dom snackar om mitt liv på mitt språk då har vi en verkligt radikal motståndsrörelse på gång, som i slutändan kommer förvandla borgerlighetens avdankade poolpartyn till sorgligt begravningsfika, säger Ida Gabrielsson i sitt inledningstal.

Parallellt med kursen kommer det också hållas en utbildning för blivande instruktörer i feministiskt självförsvar.

– Tjejers livsutrymme begränsas varje dag. Eftersom vi vill att tjejers ställning ska stärkas och att samhället ska bli jämställt på riktigt och inte bara på pappret, så arbetar vi med feministiskt självförsvar. Vi diplomerar och utbildar instruktörer från nästan hela landet, säger Elin Johnson, ansvarig för utbildningen av instruktörer i feministiskt självförsvar på veckokursen.

För mer information kontakta;
Ida Gabrielsson, förbundsordförande, 0738-24 12 13
Ida Regin, förbundssekreterare, 0730-424187

För information om feministiskt självförsvar kontakta;
Elin Johnson, ordf. feministiska utskottet, 0702-13 88 92

 

Program finns på www.ungvanster.se/veckokurs