Hem / Artiklar / Ung Vänster drar igång EU-valkampanjen

Ung Vänster drar igång EU-valkampanjen

6 april, 2009

Ung Vänster drar igång valkampanjen

Med två månader kvar till valet till europaparlamentet drar Ung Vänster idag igång sin valkampanj. Under parollen "Mer demokrati – mindre makt åt EU" uppmanar Ung Vänster till att rösta på EU-motståndare till Bryssel den 7:e juni. Områden som lyfts fram i valplattformen är demokrati, arbetsmarknad och miljö.   

– Det vi främst motsätter oss är att vanligt folk får mindre och mindre inflytande och att besluten fattas över huvudet på oss. Allt mer makt flyttas till Bryssel och det måste få ett stopp, säger Elisabeth Biström, Ung Vänsters 1:a vice ordförande och ansvarig för kampanjen.

Ung Vänsters kampanj är landsomfattande och bedrivs av medlemmar och aktivister i klubbar och distrikt. Främst kommer kampanjen att föras ute på skolor med bokbord, debatter och klassrumspresentationer.

-De enda som tjänar på en nedtystad valrörelse är EU-förespråkarna. Vi vill lyfta fram konsekvenserna av EU-medlemsskapet. Ett exempel är den försvagning av våra rättigheter på arbetsmarknaden som håller på att ske, fortsätter Elisabeth Biström.

– Det behövs fler EU-motståndare i Bryssel, vi behöver mer demokrati i Sverige och mindre makt åt EU, därför ska man rösta på Vänsterpartiet den 7:e juni, avslutar Elisabeth.

För att läsa mer, gå in på www.ungvanster.se/eu där kan man även ladda ner Ung Vänsters valplattform.

 

För mer information kontakta:

Elisabeth Biström, 1:a vice ordförande för Ung Vänster

e-post: [email protected], tfn: 070-2038204