Hem / Pressmeddelanden / Ung Vänster erbjuder USA hjälp i sökandet efter massförstörelsevapen

Ung Vänster erbjuder USA hjälp i sökandet efter massförstörelsevapen

5 februari, 2003

– Det hände när jag såg Colin Powells imponerande föredragning av bevis i säkerhetsrådet, säger Ali Esbati, ordförande i Ung Vänster.

– Jag tyckte mig känna igen dem. I morse tittade jag igenom vårt bildarkiv och mycket riktigt hittade jag flera bilder som är misstänkt lika de bilder som utrikesministern visade upp för hela världen. Våra bilder härrör bland annat från vår sommarfestival förra året. På bilderna syns hus, bilar och människor med skägg. Vi har även några foton på tåg. Vi misstänker därför att vi kommit massförstörelsevapen på spåren.

Ung Vänster säger sig till fullo vilja samarbeta med amerikanska myndigheter.

– Vi är beredda att välkomna amerikanska inspektörer och agenter när som helst. Det är ju världsfreden och kampen mot terrorism som står på spel. Jag har även hittat ett slags rör med den svårtolkade texten ”Treo Citrus” som jag misstänker kan innehålla mjältbrandsbakterier eller något annat farligt, säger Ali Esbati, som också tillägger att han kan tänka sig att rita ett flertal teckningar, mot skälig ersättning.

Ung Vänster säger sig ha förståelse för att bilderna måste kunna få konsekvenser.

– Det vore naturligtvis beklagligt om till exempel östergötland eller Bohuslän måste ödeläggas, men eftersom USA är en demokrati tror vi att de flesta som bor i dessa områden kommer att tycka att det är jätteskönt, avslutar Ali Esbati.

För mer information, kontakta Ali Esbati, ordförande Ung Vänster: 0733 706 426