Hem / Pressmeddelanden / Ung Vänster + Hultsfred = sant

Ung Vänster + Hultsfred = sant

14 juni, 2005

På torsdag drar Sveriges största musikfestival igång i småländska Hultsfred. Tiotusentals ungdomar kommer samlas för att gå på konserter, äta kalla konserver, softa runt i solen och festa med folk från hela Sverige. Precis som tidigare år finns också Ung Vänster med på festivalen för att hänga med festivalbesökarna, diskutera politik och fixa roliga aktiviteter i Ung Vänster-tältet.

I år arrangerar vi bland annat festivalomröstningar, politisk tipsrunda, lottar ut Röd Press-prenumerationer och fixar lekar. Dessutom besöks vårt tält under festivalen av en hemlig gäst som skriver autografer och svarar på frågor om bla. klassamhället, socialismen och popvänstern. Håll utkik i Ung Vänsters tält!

– Det är självklart för oss att finnas med på Hultsfredsfestivalen säger Ung Vänsters ordförande Tove Fraurud. Det är ett sätt att starta massa viktiga diskussioner, sprida information om vad vi gör och visa att politik inte bara är något för gubbar i riksdagen eller byråkrater i Bryssels korridorer.

Ung Vänster har också valt Hultsfredsfestivalen för att lansera sommarens kampanj för feministiskt självförsvar ”Slå tillbaka”. Precis som tidigare år kommer vi erbjuda pass i feministiskt självförsvar till alla tjejer på festivalen, men också dela ut vårt nya kampanjmaterial och prata med festivalbesökarna om tjejers rätt att försvara sig.

– Att vara på festival ska vara fest. Men alltför många tjejer berättar efter festivalen hur de blivit utsatta för kränkningar och övergrepp. Att lära sig att sätta gränser, tala om vad man vill och inte vill och klara av att försvara sig med enkla tekniker är en kunskap vi tycker att alla tjejer borde har rätt till säger Eveliina Sinisalo, en av de sammanlagt 5 instruktörer i feministiskt självförsvar som kommer finnas på plats.

Självförsvaret kommer ske inne i centrala Hultsfred, i Valhall (Stora Torget), fredag och lördag kl 12-14. Ung Vänsters förbundsordförande Tove Fraurud som är en av instruktörerna kommer finnas på plats båda dagarna mellan klockan 11.30-14.30 för att svara på frågor om sommarkampanjen och vårt arbete med feministiskt självförsvar.

– Det här är femte året i rad som vi arrangerar feministiskt självförsvar på Hultsfredsfestivalen. Jag har varit med de flesta år och det finns få saker som går upp emot att få lära massa brudar slåss på en festival. Ser fram emot årets insats! säger Tove Fraurud.

Ung Vänster avslutar festivalen traditionsenligt med att sjunga Internationalen vid midnatt på lördag.

– Alla kan sjunga och alla är välkomna att avsluta festivalen på det bästa sättet som finns -tillsammans med kamrater!” avslutar Tove Fraurud

Viktiga tider att hålla reda på:

Feministiskt självförsvar
Fredag och lördag kl 12-14, Valhall, Stora Torget Hultsfred.

Internationalen
Lördag kl 24.00

Hemlig gäst/kändis i Ung Vänster-tältet
Lördag 20.30

Förbundsordförande Tove Fraurud: 070-799 16 51
Samordnare & instruktör i feministiskt självförsvar: Eveliina Sinisalo: 070- 432 84 84