Hem / Pressmeddelanden / Ung Vänster samlas till sommarläger i Dalsland

Ung Vänster samlas till sommarläger i Dalsland

2 augusti, 2009

Ung Vänster samlas till sommarläger i Dalsland

Under fem dagar kommer Ung Vänster-medlemmar och vänsterintresserade ungdomar från hela landet att samlas på Furusjöns camping utanför Åmål för att sola, bada, diskutera politik och lyssna på föredrag. Det har återigen blivit dags för Ung Vänsters årliga sommarläger.

På programmet för årets sommarläger finns allt ifrån finanskris till salsaworkshop. Bland föreläsarna finns bland andra Mohammad Othman från palestinska Stop The Wall, frilansskribenten och bloggaren Ali Esbati och Vänsterpartiets riksdagsledamöter Josefin Brink och Hans Linde.

På sommarlägret ska också Ung Vänsters stora kampanj "Ge oss jobb Reinfeldt" lanseras. Kampanjen riktar sin sig mot ungdomsarbetslösheten och ställer krav på investeringar, yrkesutbildning och anställningsstöd för unga, för att få bukt med ungdomskrisen på arbetsmarknaden. Sommarlägret blir startskottet för kampanjen, som sedan kommer att drivas av Ung Vänsteraktivister över hela landet.

Nytt för i år på sommarlägret är att det under veckan också ordnas en självförsvarsvecka för Ung Vänsters instruktörer i feministiskt självförsvar. Till självförsvarsveckan kommer internationella gäster från Storbritannien, där Ung Vänster har utbildat självförsvarsinstruktörer.

Sommarlägret pågår mellan den 4-9 augusti.

För mer information, kontakta:

Ida Regin, lägergeneral: 0730-42 41 87
Elisabeth Biström, informationsansvarig: 070-203 82 04

Besök gärna ungvanster.se/sommarlager för program och mer information