Hem / Pressmeddelanden / Ung Vänster startar året i Motala

Ung Vänster startar året i Motala

2 januari, 2009

I dagarna samlas över 200 Ung Vänstermedlemmar i Motala för att dra igång ett nytt år av hårt politiskt arbete. Den 2-5 januari hålls årets traditionella veckokurs, på Bona folkhögskola.

– Veckokursen 2009 är särskilt viktig. Den ekonomiska krisen får betalas med vanliga människors arbetslöshet. Det måste ske en omläggning av den ekonomiska politiken för att satsa på full sysselsättning, säger Ida Gabrielsson. förbundsordförande Ung Vänster i sitt inledningstal.

På schemat för veckokursen står bland annat en lansering av förbundets nya landsomfattande kampanj "Vem tjänar på ungdomsrean", som handlar om ungas situation på arbetsmarknaden.

– Nu är det dag att attackera högerns nya arbetsmarknad för unga. Arbetslösheten bland ungdomar är hög, och den kommer att öka i rask takt under de närmaste åren. Vi vet att det är ungdomar som drabbas hårdast av krisen och regeringens flathet. I kampanjen "Vem tjänar på ungdomsrean?" ska vi kräva ett stopp av den politik som gör unga till ett b-lag och ett slagträ på arbetsmarknaden, säger Ida Gabrielsson.

Parallellt med kursen hålls också en utbildning för blivande instruktörer i feministiskt självförsvar. Tjugo tjej er från hela landet kommer att delta i utbildningen.

-Tjejers livsutrymme begränsas varje dag. Eftersom vi vill att tjejers ställning ska stärkas och att samhället ska bli jämställt på riktigt och inte bara på pappret, så arbetar vi med feministiskt självförsvar, avslutar Ida Gabrielsson

För mer information kontakta;

Ida Gabrielsson, förbundsordförande för Ung Vänster: 0738-24 12 13

Elisabeth Biström, pressekreterare för Ung Vänster: 070-203 82 04