Hem / Pressmeddelanden / Ung Vänster tar sats inför valet

Ung Vänster tar sats inför valet

23 maj, 2006

Torsdag den 25 maj inleds Ung Vänsters riksting på S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna. över 200 vänsteraktivister från hela landet kommer att samlas för att kraftsamla inför valet och slå fast förbundets politiska ställningstaganden. Under fyra dagar ska rikstinget behandla ett internationellt och ett arbetsmarknadspolitiskt program samt ett valuttalande.

– Nu samlar vi kraft och vässar argumenten inför valspurten. Vi tar upp striden mot borgaralliansen. Inte för att det är roligt, politik är inget spel där det inte spelar någon roll vem som vinner eller förlorar. Vi är många som skulle förlora mycket om högerns framtidsvisioner blev verklighet, säger Ung Vänsters ordförande Ida Gabrielsson.

Under fredagen kommer ett valseminarium under rubriken ”Ung Vänsters roll i valrörelsen – en historisk tillbakablick” arrangeras med bland annat före detta förbundsordförandena Ali Esbati och Jenny Lindahl Persson samt tidigare förbundssekreterare Kalle Larsson.

– Vi går in i den här valrörelsen med uppmaningen att ta ställning och kräva sin rätt. Rikstinget kommer att bli ett bra avstamp inför fortsättningen av valarbetet. Nu samlar vi oss för att sätta stopp för den borgerliga alliansen i höst, avslutar Gabrielsson.

Press är välkommen att besöka rikstinget från torsdag 25 maj 15.00 då tinget invigs.

För mer information om Rikstingen:www.ungvanster.se/riksting2006.

För mer information kontakta

Nooshi Dadgostar,pressansvarig, 0736-694991