Hem / Pressmeddelanden / Ung Vänster till Norge för att träffa svenska ungdomar

Ung Vänster till Norge för att träffa svenska ungdomar

2 september, 2010

Tiotusentals svenskar bor och arbetar i Norge. Många av dem är ungdomar som jobbar i LO-yrken, som restaurangbranschen eller i butik. Dessa ungdomar vill nu Ung Vänster nå och har därför upprättat ett samarbete med den norska systerorganisationen Sosialistisk Ungdom. Under helgen den 3-5 september kommer en grupp från Ung Vänster att resa till Norge för att besöka arbetsplatser där svenska ungdomar jobbar, för att uppmana dem att rösta i valet den 19 september.

– Det är ett tydligt tecken på otryggheten ungdomar känner på den svenska arbetsmarknaden, när så många flyttar till ett annat land för att få ett jobb. Norge har lyckats mycket bättre med att hålla arbetslösheten nere och för många är den enda chansen att få ett fast jobb att flytta långt hemifrån, säger Stefan Lindborg, förbundssekreterare för Ung Vänster som är på plats i Oslo.

Ung Vänster vill bidra till att den stora gruppen av unga svenskar i Norge får information om valet i Sverige.

– De ungdomar som jobbar i Norge gör det ofta en kortare period och sedan tänker de flytta tillbaka till Sverige igen. Då är det oerhört viktigt att de också fått en chans att påverka i valet. Vi hoppas förstås att många av dem vill rösta på Vänsterpartiet, så att vi också i Sverige kan få en regering som satsar på att få bort ungdomsarbetslösheten, säger Stefan Lindborg.

 

För mer information, kontakta Stefan Lindborg på 070-459 16 95 (+4770 459 16 95)