Hem / Blogg / Ung Vänsters veckokurs börjar idag

Ung Vänsters veckokurs börjar idag

2 januari, 2010

Den första veckan i januari är en speciell vecka för Ung Vänster. Då ordnar vi nämligen den traditionella veckokursen, dit alla våra klubbar och distrikt får skicka sina medlemmar för att utbilda sig till superaktivister. I år ägnas veckokursen åt valet 2010. Ung Vänsters valrörelse ska lanseras, argumenten ska slipas och valfrågor diskuteras, allt för att vi ska vara så bra rustade som möjligt för att se till att valet i september ska bli tillfället då vi byter regering och politisk riktning i Sverige.

Ida Gabrielsson säger såhär om veckokursen, och valrörelsen som ligger framför oss:

– Eran av nedskärningspolitik måste få ett slut. Vi är den första generationen i modern tid som växer upp med sämre förutsättningar än vad våra föräldrar hade. Ska vi bygga världens bästa välfärd har vi inte råd med vinstslöseriet som pågår i skolan. Det kostar för mycket helt enkelt, säger Ida Gabrielsson, förbundsordförande Ung Vänster

Fokus under kursen kommer att ligga på valets viktigaste frågor: ungdomsarbetslösheten, bostadsbristen, ett stopp för vinster i skolan och frihet från övervakning. Ett regeringsskifte och ett krav på en ny politik kommer vara temat.

– Överklassen har haft all anledning att fira de senaste åren, men den festen ska vi nu se till avsluta. Vi kräver ett trygghetskontakt för alla ungdomar i Sverige. Alla ska ha rätt till bostad, bra utbildning och fasta jobb, avslutar Gabrielsson.