Hem / Pressmeddelanden / Unghögern ställs till svars för stödet till Israel

Unghögern ställs till svars för stödet till Israel

5 september, 2006

Ung Vänster utmanar högerns ungdomsförbund på debatt om utrikespolitik över hela landet.

Ung Vänster och ordförande Ida Gabrielsson utmanade i augusti de borgerliga ungdomsförbunden på utrikespolitisk debatt. Syftet är att ställa dem till svars för den människosyn de uppvisat genom sitt stöd till Israels angrepp mot Libanon och Gaza, samt att diskutera hur en framtida svensk utrikespolitik bör se ut. Debatterna är nu inplanerade och kommer främst äga rum under sista veckan inför valet. Ida Gabrielsson själv kommer att debattera mot Fredrick Federley (c), i Stockholm den 13 september.

– Över hela landet möter man människor som ställer sig frågan hur den svenska utrikespolitiken kommer att se ut efter valet. Vi har varit tydliga i vårt avståndstagande mot all terror, oavsett vem som utför den. Den människosyn unghögern visat prov på när de närmast tävlat i att mest okritiskt kunnat hylla Israel får mig att tvivla på att de har samma inställning, säger Ung Vänsters ordförande Ida Gabrielsson.

– Man kan inte på ett så ogenerat sätt stödja en stat vars agerande är som en katalog över brott mot folkrätt och mänskliga rättigheter och som är världsledande i att bryta mot FN-resolutioner utan att få besvara några svåra frågor, avslutar Ida Gabrielsson.

Debatten mellan Ida Gabrielsson och Fredrick Federley anordnas på Café Soda, Bellmansgatan 26, på söder i Stockholm, den 13 september klockan 19.00

För mer information, kontakta:
Ida Gabrielsson, ordförande: 0738 24 12 13,
Joel Phalén, pressansvarig: 070-666 98 97

Debatter i övriga Sverige
(Med reservation för ändringar. Mer information meddelas i lokala pressmeddelanden.)

10 september Göteborg
11 september Luleå
11 september Gävle
12 september Värnamo
12 september Östersund
13 september Kramfors
13 september Skövde
13 september Uppsala
14 september Malmö
14 september Norrköping
14 september Umeå
15 september Borås