Hem / Blogg / Utvisa Israels ambassadör!

Utvisa Israels ambassadör!

3 januari, 2009

Är i Motala på Ung Vänsters veckokurs och hinner därför inte med ett längre inlägg.

Ikväll har Israel inlett en markoffensiv mot det från omvärlden avskurna och isolerade Gaza. Enligt uppgifter från nyhetskällor på plats har den israeliska armén gått in i Gaza med bepansrade fordon och stridsvagnar. Artillerield riktas mot Gazaborna. Uppemot 9 000 reservister har kallats in för att delta i markoffensiven.

Markinvasionen inleds i ett skede då antalet palestinska offer har överstigit 450. Under lördagen dödades ytterligare 11 personer inklusive ett (1) barn i samband med ett israeliskt raketanfall mot en moské.

Mads Gilbert, en norsk läkare på plats i Gaza, berättar för Aftonbladet,

– Jag tycker ju att det slår hål på all retorik om att civilbefolkningen skonas. Vi har precis stått i akutentrén en timme och tagit emot de mest allvarligt skadade. Det var någonstans mellan 15 och 20 personer, och nio av dem var barn. Jag har varit ute så här många gånger, och detta är det värsta jag har sett sedan massakrerna i Beirut 1982. Det här är ett monumentalt katastrofområde på alla sätt.

Befolkningen i Gaza lever under en fruktansvärd skräck. Elnätet är utslaget och 250 000 människor kommer att spendera natten utan el. Efter israeliska varningar har har tusentals människor, det rapporteras till och med om uppemot hundratusen, lämnat sina hem och intagit gatorna. Men de har ingenstans att gömma sig undan den israeliska arméns våldsapparat. Alla bedömare är ense i att den israeliska invasionen kommer att innebär ett stort antal civila palestinska offer.

Samtidigt var Carl Bildt tydlig med hans sympatier för den israeliska ockupationsmakten när han uttalade sig i Rapport,

“Var gör man sedan? När de stackars skrämda soldaterna sitter inne i sina stridsvagnar mitt inne i hatiska människomassor.”

Skamligt och fegt! Nu är det dags att agera!

Anorda manifestationer på era orter!
Samla namnunderskrifter och sprid protestlistor!
Skicka insändare och debattartiklar till lokaltidningar!

Det är hög tid att den svenska regeringen agerar kraftfullt mot Israel!
Israels ambassadör måste utvisas!

Andra som bloggat: Esbati 1, Esbati 2, Svensson, Jens Holm, Jinge, Bjereld,
I medierna: Aftonbladet, DN, Al-Jazeera, Guardian, SvD, Expressen, Sydsvenskan,