Hem / Blogg / Vansinnigt trött del två

Vansinnigt trött del två

6 september, 2007

Vansinnigt trött blir jag också på borgerliga ”feministiska” debattörer. Egentligen är de ofta förklädda tokreaktionärer som på allvar verkar tro att det finns en köttbullsgen hos kvinnor. Våga vara mamma, våga vara kvinna, våga anlita en piga, våga gilla vårdnadsbidraget, är axplock av honnörsorden. Erkänn att aborträtten kan diskuteras, inse att kvinnor är omvårdande av naturen. Tyck om och acceptera mammarollen, oavkortat och helhjärtat. Titta snett på dem som låter ungen börja på dagis innan de är fem år, byt husmodersrecept med varandra, lämna sedan över dessa till pigan som fixar biffen. Skratta tillgjort och kvinnligt, var aldrig högljudd eller asfull, och för allt i världen, bjud inte ut dig. Då kan du skylla dig själv om något händer. Och om kvinnor ska jobba, eller snarare göra karriär så måste sjukvården privatiseras. Hur ska kvinnor annars kunna bli entreprenörer? Och allvarligt talat vad är det för fel på hemmafruar, egentligen? Bristen på hemmafruar är roten till många styggelser, såsom, lättja, lössläppthet och knark.

Alla inom borgerligheten är kanske inte på den här nivån. Men förutom att de per automatik inte kan anses som särskilt revolutionära eftersom de bl.a. hatar offentlig sektor, älskar skattesänkningar och har livspuzzel som favoritord, så vägrar de se saker utifrån ett maktperspektiv. De gillar inte kollektiva lösningar (om det inte handlar om att informera skolelever om att mäns våld mot kvinnor är importerat från ”arabvärlden”). Ibland kan de som är snällast av alla, ni vet typerna, Birgitta Ohlsson… och där tog uppradningen slut. Så ja, Birgitta kan säga i ord att hon vill ha delad föräldraförsäkring och gillar feministiskt självförsvar. Men i praktiken går hon med regeringen i direkt motsatt riktning.

En gång när vi diskuterade det här, hon och jag i Svt:s morgonsoffa, sa hon att hon sådde små frön i partiet och i Jan Björklund. Plus att hon var mycket stolt över folkpartiet för att de hade stridit för kvinnlig rösträtt.

Men fuck off liksom! Vi är ett gäng kvinnor här som är jävligt trötta på att vänta på att något ska hända, kom igen Biggan det är snart hundra år sedan. Och vad fan, vadå sår frön? Är det därför vi får vårdnadsbidrag lagom till sommaren?