Hem / Artiklar / Vill ni ha det som i Sovjet, Fredrik?

Vill ni ha det som i Sovjet, Fredrik?

16 maj, 2007

Rikstinget 2007

I dag inleddes Ung Vänsters riksting 2007 i Herräng. Över 200 vänsteraktivister har samlats för att tillsammans bland annat dra igång kampanjen "Stoppa rasismen". Kampanj riktar sig mot det nya övervakningssamhället, attackerna mot den svenska arbetsmarknaden och USA:s "krig mot terrorismen" som spridit sig som en löpeld sedan den 11:e september.

I sitt inledningstal attackerade Ida Gabrielsson, förbundsordförande för Ung Vänster hårt den sittande regeringen.

"Med en rasistisk argumentation går högern i bräschen för ett övervakningssamhälle. Ett kontrollsamhälle där den personliga integriteten gång på gång åsidosätts. I terrorbekämpningens namn ska det lagras, åsiktsregistreras och avlyssnas. Hädanefter så tänker jag i varje sammanhang, vid varje tillfälle, i varje debatt fråga: Vill du ha det som i sovjett Fredrik? Alltså jag bara undrar, med tanke på det kontrollsamhälle du just nu håller på att införa."

Hon fortsatte om läget i den svenska utrikespolitiken:

" Det är i den svenska utrikespolitiken och det som händer i världen vi ser rasismens mest brutala konsekvenser. USA och dess allierade genomför angreppskrig och ockupationer. Fredrik Reinfeldt träffar George Bush, myser lite och pratar om alternativa bränslen. Samtidigt lever tusentals människor i omänsklig förnedring, samtidigt dödas människor i Irak och på Gazaremsan. Så vem är egentligen terrorist?

Vi delar en verklighet med en stor majoritet av jordens befolkning när vi inser att det ojämförligt största hotet mot fred och frihet i dag är USA:s extremistiska regering, som hotar, ockuperar och sätter sig över internationell lag. "

Fler nyheter följer på Ung Vänsters officiella rikstingshemsida:
Länk: Riksting i Herräng 2007

För mer info kontakta:
Ida Gabrielsson, förbundsordförande Ung Vänster
Mobil: 0738- 24 12 13